Security 5 kiest wederom voor seris

SERIS blijft verantwoordelijk voor de collectieve surveillance op de aangesloten bedrijventerreinen. Daarnaast wordt zij mede belast met het uitkijken van de camerabeelden in de Camera Uitlees Ruimte (CUR) te Gorinchem.

Over security 5

Security 5 verzorgt de best mogelijke veiligheid op haar bedrijventerreinen in Gorinchem (Avelingen Oost, Avelingen West, Schelluinsestraat, Papland, Handelskade, Gorinchem Oost I,Gorinchem Oost II) in het algemeen en voor de aangesloten leden in het bijzonder.

De dienstverlening omvat onder andere:

  • Surveillancevoertuig met warmtebeeldcamera dat proactief waakt over de bedrijventerreinen.
  • Beveiliging door middel van hekken, slagbomen, camera’s en directe controle van kentekens.
  • Reageren op alarmen.
  • Collectief digitaal platform voor het onderling informeren en waarschuwen bij verdachte situaties.
  • Verzorgen van de KVO(Keurmerk Veilig Ondernemen)-certificeringstrajecten.
  • Vraagbaak voor bedrijven op beveiligingsgebied.

Collectief de lasten dragen is de basis van het concept van Security 5. Dit concept heeft geresulteerd in afname van de criminaliteit van 90% op haar bedrijventerreinen. De Stichting Security5 werkt nauw samen met haar partners De Gemeente Gorinchem, Politie Zuid-Holland Zuid, Brandweer Gorinchem, Nice Security, IKG Ondernemersvereniging en SERIS Security.