Clean up Rotterdam 2020

September 2020

Handen uit de mouwen!

Rotterdam Plasticvrij! Wij stropen onze mouwen op voor een schone stad zonder plastic en vuil. In een stad waar de slogan: ‘We may not have it all together, but together we have it all’ voorop staat en ondernemers & inwoners samen hand in hand gaan!

Met enige vertraging in verband met de COVID-19 perikelen heeft Team SERIS, bestaande uit kantoorpersoneel en Teamleiders op 18 september Rotterdam verlost van 179 kilo aan plastic & Zwerfvuil.

SERIS heeft namelijk meegedaan aan Clean up Rotterdam 2020. Dit evenement is georganiseerd door Rotterdammers voor Rotterdammers (R4R). R4R is een Good Citizen Club geboren uit zingeving en liefde voor Rotterdam. Een maatschappelijk platform voor ondernemers met hun roots in Rotterdam. Voor ondernemers die vanuit deze verbintenis zich willen binden aan de maatschappelijke betrokkenheid van deze stad. Een stad waarin ondernemers hand in hand een échte bijdrage leveren.

Onder leiding van Stichting Plastic Whale heeft team SERIS de Rotte vanaf de Bergse Linker Rottekade tot aan de Crooswijksebocht schoon gevist en de kades schoon geprikt met als resultaat 179 kilo afval. Vuilniszakken vol met plastic, blikjes, een stoel, een barbecue, een elektrische fiets en zelfs een achterkant van een verkeerslicht.

Aad de Vries, Algemeen Directeur SERIS Nederland: “Wij vinden het belangrijk om bewustwording over dit onderwerp te creëren binnen ons bedrijf, maar ook daarbuiten. Wij zijn trots op deze teamprestatie, maar betreuren het dat deze vangst zo groot is… Het is een kleine moeite om afval in de afvalbak te doen, toch? Dit geweldige initiatief gaat in de toekomst zeker een vervolg krijgen”.

foto impressie