Hondenbrigade

Hondenbrigade

De zintuigen van een hond zijn een stuk beter dan die van mensen. Speurhonden volgen hun neus, op zoek naar drugs, de geur van mensen of explosieven. De goed getrainde hondenbrigade van SERIS ontgaat niks. Steeds vaker worden honden ingezet bij de beveiliging van evenementen en festivals, maar ook bij objectbeveiliging en surveillance. De trouwe viervoeters hebben niet alleen een fantastisch reukorgaan, maar stralen ook gezag uit. Criminelen zetten graag een stapje achteruit. De ervaren hondengeleiders van beveiligingsbedrijf SERIS waken met hun honden over uw veiligheid. 

Narcoticahonden

Of het nu gaat om grote drugssmokkel in de haven of festivalgangers en personeelsleden die een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak dragen... Drugs brengen grote risico’s met zich mee en vergroten de kans op ongevallen en aanverwant crimineel gedrag. De narcoticateams van SERIS laten speurhonden zoeken  naar verborgen narcotica. 

Op zoek naar menselijke geur

Met oorlogen en rampen komen er steeds meer verstekelingen naar ons land. Zonder geld en zonder spullen zoeken zij hun weg naar een nieuw leven. Het is lastig om een dak boven hun te vinden en ook transport kunnen zij niet betalen. Vaak houden zij zich daarom schuil in vrachtwagens of op bedrijventerreinen. De teams van SERIS laten hun honden speuren naar menselijke geur en vinden zo bijvoorbeeld deze illegale verstekelingen op uw terrein. 

Explosieven opsporing

Een vak apart is het vinden van explosieven. Ook daarvoor is de ervaren hondenbrigade van SERIS opgeleid. De speurhonden zijn getraind om explosieve stoffen op te sporen. Met hun professionele hondenbegeleider gaan de viervoeters zorgvuldig te werk, op zoek naar gevaarlijk materiaal. SERIS zet het explosieventeam onder meer in bij grote evenementen en bij bedrijven met een verhoogd risico. 

Goed opgeleide honden

Beveiligen met honden mag niet zomaar; er zijn strenge regels aan gebonden. De hondenbrigade van SERIS werkt alleen met goed opgeleide begeleiders en honden die in het bezit van een vergunning en een verklaring van een diensthondenvereniging. Onze speurders zijn opgeleid door de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNVP) of door de Nederlandse Bond voor de Diensthond (NBVDD). 

Beveiligers die hun neus volgen

Wilt u ongewenste bezoekers op uw bedrijventerrein weren? Of zeker weten dat personeelsleden tijdens een belangrijke top geen verdovende middelen bij zich dragen? Laat dan de speurhonden van SERIS hun neus volgen. Bent u benieuwd wat onze hondenbrigade voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.