Luchthavens

Luchthavenbeveiliging

Op een luchthaven is het een komen en gaan van passagiers, bezoekers, medewerkers en leveranciers. Dat werkt criminaliteit en terrorisme in de hand; onregelmatigheden zijn immers lastig op te merken. Om de veiligheid van passagiers, bagage en vliegtuigen te waarborgen is optimale luchtvaartbeveiliging een must.

Optimale veiligheid én optimale gastvrijheid

Luchthavenbeveiliging vraagt om expertise. Zo moet er rekening worden gehouden met nationale en internationale wet- en regelgeving en de complexe processen op een luchthaven. Maar ook ervaring met crowd management en security awareness is essentieel. SERIS beschikt over deze ervaring en kennis. Met een totaalpakket aan security- en veiligheidsmaatregelen waarborgen we de veiligheid zónder de diensterlening te verstoren of de gastvrijheid te beperken.

Van mobiele surveillance tot toegangscontrolesystemen

Om een vliegveld te beschermen tegen gevaren als brand, terrorisme en criminaliteit biedt SERIS luchtvaartbeveiliging van de bovenste plank. Vaak een combinatie van mensen en techniek, en altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Onze beveiligers gaan gestructureerd te werk volgens predictive profiling en werken nauw samen met de Koninklijke Marechaussee, douane en andere luchtvaartautoriteiten. Voor de veiligheid en beveiliging van luchthavens biedt SERIS de volgende oplossingen :

Visitatiediensten luchtvaartbeveiliging

Zijn er vermoedens van diefstal, smokkel of ander ongewenst gedrag? SERIS is gespecialiseerd in het uitvoeren van visitatiediensten. Op professionele wijze wordt er gevisiteerd door onze bevoegde beveiligers. Vanzelfsprekend gebeurt het visiteren discreet en respectvol.

Toegangscontrolesystemen

Met toegangscontrolesystemen kunnen we reizigers, bezoekers en medewerkers registreren, identificeren en verifiëren. Zo kan er gelijk actie worden genomen, wanneer een verdacht persoon de luchthaven betreedt.

Controle ruimbagage

Voorkomen is beter dan genezen. Door controles uit te voeren op ruimbagage, blijven ongewenste materialen van boord. Naast bagage van passagiers en bemanning, wordt de bagage van catering- en cargomedewerkers gecontroleerd. Zo zijn de veiligheidsrisico’s minimaal en kunnen passagiers met een gerust hart op reis.

Meer weten over luchtvaartbeveiliging door SERIS? We vertellen u graag meer over onze werkwijze, ervaring en mogelijkheden.