Wat is de gedachte achter de schermer van SERIS?

April 2021

Normen & Waarden 

Schermer SERISDe schermsport is een sierlijke en tactische vechtsport. Daarnaast is het een sport waarbij normen en waarden in een hoog vaandel staan. Sportiviteit speelt een belangrijke rol. Een schermer groet de tegenstander en de scheidsrechter voor en na ieder duel. Bij het ontstaan van de sport in de middeleeuwen was het de bedoeling dat men elkaars kracht kon meten. Het was niet de bedoeling om de ander daadwerkelijk te verwonden of erger dan dat. 

Schermen wordt geïdentificeerd met sterke waarden en de fundamentele menselijke kwaliteiten. Respect, moed, zelfbeheersing, precisie, levendigheid, analytisch vermogen, reactiviteit of behendigheid zijn slechts enkele voorbeelden.

De schermer belichaamt daarnaast de 4 core values van SERIS: Respect, Delen, Dynamiek  en Discipline. Dit zijn de fundamentele waarden waarop onze gemeenschappelijke cultuur is gebaseerd, in alle landen waar we actief zijn. 

Schermer in de praktijk 

Mede door bovenstaande redenen is de schermer een belangrijk beeldmerk van SERIS geworden. SERIS gaat graag de strijd aan maar wilt altijd eerlijk winnen. SERIS heeft respect voor de andere beveiligingsbedrijven. SERIS doet eerlijk zaken. Daarnaast worden de leveranciers goed behandeld. Deze goede zorgen gelden vanzelfsprekend ook voor de medewerkers van SERIS. Dit is onder andere te zien bij de volgende punten: 

 Zonder uitzondering leven wij de CAO Particuliere Beveiliging na. 

 Zonder uitzondering leven wij de Arbeidstijdenwet na. 

 Wij betalen de salarissen tijdig en correct. 

 We hebben respect voor elkaar. 

 Het beste idee wordt uitgevoerd. Niet het idee van de hoogste in de hiërarchie.  

In de aanval 

De eerste jaren dat SERIS actief was in Nederland hadden we een statige schermer als beeldmerk. De afgelopen jaren is dit een schermer 'in de aanval' geworden. Voor ons is deze aanvallende houding een belichaming van onze huidige strategie. We zijn in de aanval en willen groeien in Nederland door de beste te willen zijn. We willen een daadwerkelijke toegevoegde waarde zijn voor onze opdrachtgevers. Daarmee leveren wij een bijdrage aan een veiligere wereld. Elke dag weer! 

Vragen?

Vragen over onze dienstverlening? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op:

 Per telefoon: 088-7374700

 Per email: info@seris.nl

 Via ons contactformulier: https://seris.nl/nl/contact