Security opleidingen

Security opleidingen

Veiligheid is een groot goed. Beveiligers hebben dan ook een grote verantwoordelijkheid. SERIS werkt alleen samen met professionals; beveiligersmedewerkers die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Medewerkers die in het bezit zijn van de juiste diploma’s en certificaten. SERIS Academy verzorgt uiteenlopende opleidingen op het gebied van beveiliging. Zo leveren we de alleen de beste beveiligers af.

Opleiding havenbeveiliger en PSFO opleiding

Net als luchthavens zijn zeehavens een kwetsbaar doelwit van criminaliteit en terrorisme. Zowel de lucht- als de zeehavens hebben een zeer hoog beveiligingsniveau. Havenbeveiliging is dan ook een vak apart. Alle beveiligingsbeambten die werkzaam zijn in een havengebied, moeten voldoen aan eisen die worden gesteld in de havenbeveiligingswet. Een van de vereisten is het certificaat voor havenbeveiliger of Port Facility Security Officer (PFSO). SERIS Academy biedt de opleidingen voor havenbeveiliger aan. Met deze havenbeveiliger opleiding of cursus krijgt u een opleiding in het signaleren van bedreigingen en het doeltreffend beveiligen van zeehavens. De opleiding Port Facility Security Officer is een meerdaagse training waarbij u klaargestoomd wordt het maken, implementeren en uitvoeren van beveiligingsplannen voor een havenfaciliteit. Door de opleiding kunt u risico’s en bedreigingen beter inschatten en kunt u de juiste beveiligingsmaterialen en systemen testen en afstellen.Op basis van de Havenbeveiligingswet artikel 14.1 is havenbeveiliger verplicht. Een PFSO mag, als hij ook niet een beveiliger is, geen havenbeveiligingstaken verrichten. 

Cameraobservant opleiding

In bedrijfsgebouwen en openbare ruimtes wordt steeds meer gebruik gemaakt van beveiligingscamera’s voor beveiliging van eigendommen en ordehandhaving. Camera’s of niet: misdrijven worden toch gepleegd. Om criminelen een stapje voor te blijven moet een cameraobservant actief cameratoezicht houden. Veiligheid begint namelijk bij voorkomen. Een bekwame cameraobservant herkent afwijkend gedrag op de camera en weet hoe hij of zij in moet grijpen. Op de SERIS opleiding voor cameraobservant leert u alle benodigde observatievaardigheden.

Training omgaan met agressie

Klanten zijn soms ongeduldig, gedragen zich agressief of tonen te pas en te onpas hun onvrede over wachtrijen, regels of tarieven. Medewerkers aan de receptie of telefoon komen regelmatig negatieve emoties tegen. Dat geeft een gevoel van onveiligheid en onzekerheid. De opleiding ‘Omgaan met agressie’ is een training die uw medewerkers weerbaar maakt en het geeft hen zelfvertrouwen in ingewikkelde situaties. Iedereen die klantcontact heeft, doet er goed aan om door middel van de cursus ‘Omgaan met agressie’ om te leren gaan met agressie van klanten. SERIS Academy leert u agressie herkennen en geeft handvatten om in te grijpen. Agressie komt tegenwoordig steeds vaker voor, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.

Security awareness training

Security awareness is van cruciaal belang. Werkt u in een zakelijke organisatie? Dan moet u veilig omgaan met waardevolle bedrijfsorganisatie. Werkt u in een logistieke sector en vervoert u elektronica of alcoholische dranken? Besef dan hoeveel uw lading waard is en welke risico’s dit met zich meebrengt. In welke branche u ook werkt, het is belangrijk dat u zich bewust bent van de veiligheidsrisico’s in uw werk. Een security awareness training, opleiding of cursus van de SERIS Academy leert u op welke zaken u moet letten.

Hospitality training

Gastheren en gastvrouwen, telefonisten en receptionisten: voor allen staat gastvrijheid centraal. Adequate communicatie en goede omgang met de klant is een vak apart. De SERIS Academy biedt verschillende opleidingen op het gebied van hospitality aan, waarin hosts alle fijne kneepjes van het leren. Een hospitality training is onmisbaar voor iedere gastvrouw of gastheer in opleiding, maar het is ook een uitstekende training voor een baliemedewerker, receptioniste of telefoniste.

Benieuwd welke opleiding aan de SERIS Academy bij u past? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.