Security opleidingen

Security opleidingen

Veiligheid is een groot goed. Beveiligers hebben dan ook een grote verantwoordelijkheid. SERIS werkt alleen samen met professionals; beveiligersmedewerkers die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Medewerkers die in het bezit zijn van de juiste diploma’s en certificaten. SERIS Academy verzorgt uiteenlopende opleidingen op het gebied van beveiliging. Zo leveren we de alleen de beste beveiligers af.

Havenbeveiliger

Net als luchthavens zijn zeehavens een kwetsbaar doelwit van criminaliteit en terrorisme. Zowel de lucht- als de zeehavens hebben een zeer hoog beveiligingsniveau. Havenbeveiliging is dan ook een vak apart. Alle beveiligingsbeambten die werkzaam zijn in een havengebied, moeten voldoen aan eisen die worden gesteld in de havenbeveiligingswet. Een van de vereisten is het certificaat voor havenbeveiliger (ISPS) of Port Facility Security Officer (PFSO). SERIS Academy biedt de opleidingen voor havenbeveiliger en PFSO aan.

Cameraobservant

In bedrijfsgebouwen en openbare ruimtes wordt steeds meer gebruik gemaakt van beveiligingscamera’s voor beveiliging van eigendommen en ordehandhaving. Camera’s of niet: misdrijven worden toch gepleegd. Om criminelen een stapje voor te blijven moet een cameraobservant actief cameratoezicht houden. Veiligheid begint namelijk bij voorkomen. Een bekwame cameraobservant herkent afwijkend gedrag op de camera en weet hoe hij of zij in moet grijpen. Op de SERIS opleiding voor cameraobservant leert u alle benodigde observatievaardigheden.

Omgang met agressie

Klanten zijn soms ongeduldig, gedragen zich agressief of tonen te pas en te onpas hun onvrede over wachtrijen, regels of tarieven. Medewerkers aan de receptie of telefoon komen regelmatig negatieve emoties tegen. Dat geeft een gevoel van onveiligheid en onzekerheid. De opleiding omgaan met agressie maakt hen weerbaar en geeft zelfvertrouwen in ingewikkelde situaties. Iedereen die klantcontact heeft, doet er goed aan om te leren gaan met agressie. SERIS Academy leert u agressie herkennen en geeft handvatten om in te grijpen. 

Security awareness

Security awareness is van cruciaal belang. Werkt u in een zakelijke organisatie? Dan moet u veilig omgaan met waardevolle bedrijfsorganisatie. Werkt u in een logistieke sector en vervoert u elektronica of alcoholische dranken? Besef dan hoeveel uw lading waard is en welke risico’s dit met zich meebrengt. In welke branche u ook werkt, het is belangrijk dat u zich bewust bent van de veiligheidsrisico’s in uw werk. De security awareness opleiding van de SERIS Academy leert u op welke zaken u moet letten.

Hospitality

Gastheren en gastvrouwen, telefonisten en receptionisten: voor allen staat gastvrijheid centraal. Adequate communicatie en goede omgang met de klant is een vak apart. De SERIS Academy biedt verschillende opleidingen op het gebied van hospitality aan, waarin hosts alle fijne kneepjes van het leren.

 

Benieuwd welke opleiding aan de SERIS Academy bij u past? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.