Logistiek

Beveiliging logistiek

Beveiliging is binnen de logistiek van groot belang. Distributiecentra liggen vaak afgelegen en staan vol waardevolle goederen. Bovendien bevat een vrachtbrief vertrouwelijke informatie die u graag uit handen houdt van criminelen. Daarnaast is veiligheid een belangrijk thema. Door de vele transportbewegingen, zware machines en hoge werkdruk zit een ongeluk in een klein hoekje. En wat dacht u van de brandveiligheid? Met de juiste security- en safetymaatregelen stelt u uw personeel en goederenstromen veilig.

 

Volgens AEO- en TAPA-regelgeving
 

De logistieke sector is voor SERIS bekend terrein. Onze beveiligers weten met welke veiligheidsrisico’s u te maken heeft en houden rekening met de laatst wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld de richtlijnen van belangenorganisaties als AEO (Authorised Economic Operator) en TAPA (Transport Asset Protection Association). Dat uw situatie altijd centraal staat bij de beveiliging, spreekt voor zich. Zo maken we vooraf een securityscan om de ‘zwakke plekken’ boven tafel te krijgen.

Van mobiele surveillance tot toegangscontrolesystemen


 

Om calamiteiten als interne diefstal, fraude en brand te voorkomen, biedt SERIS beveiligingsoplossingen van de bovenste plank. Vaak een combinatie van mensen en techniek, en altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Voor de veiligheid en beveiliging van logistieke bedrijven biedt SERIS de volgende oplossingen :

Mobiele surveillance

Houd onbevoegden uit uw distributiecentrum met onze mobiele surveillance. Onze surveillance opereert landelijk en is direct ter plaatse bij een melding. De surveillanten zijn getraind en weten hoe te handelen bij incidenten.

Camerabewaking

Talloze goederenstromen, personeel dat in en uitloopt: in de logistiek is het vaak lastig om verdacht gedrag te signaleren. Met onze videobeveiliging kunnen uw logistieke processen 24 uur per dag en 7 dagen per week geregistreerd worden. De camera’s zijn aangesloten op onze alarmcentrale, waar de beelden live worden bekeken door onze centralisten. Bij onregelmatigheden nemen zij direct actie.

Videodienstverlening op afstand

Met onze videodienstverlening op afstand worden uw ladingen gevolgd tijdens transport en overslag. Zo zijn goederen niet alleen veilig op uw terrein, maar ook daarbuiten.

Visitatie

Zijn er vermoedens van diefstal of smokkel? SERIS is gespecialiseerd in het uitvoeren van visitatiediensten. Op professionele wijze wordt er gevisiteerd door onze bevoegde beveiligers. Vanzelfsprekend gebeurt het visiteren discreet en respectvol.

Toegangscontrolesystemen

Er werkt vaak een groot aantal medewerkers in en rond uw distributiecentrum. Daardoor is het lastig om onbevoegden op te merken. Door toegangscontrole kunnen alleen bevoegden op uw terrein komen. Een geruststellende gedachte.

Preventieve controlerondes

Voorkomen is beter dan genezen. Door preventieve controlerondes te houden worden criminelen ontmoedigd en gevaren vroegtijdig opgemerkt.  Indien er onregelmatigheden zijn, neemt de beveiliger direct maatregelen. Een preventieve controleronde kan plaatsvinden op een vast tijdstip of op flexibele momenten.

Wilt u meer weten over beveiliging  in de logistiek door SERIS? Heeft u vragen of wilt u een advies? Onze medewerkers helpen u graag, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.