Openbaar vervoer

Beveiliging openbaar vervoer


Van agressie tegen conducteurs tot koperdiefstal op rangeerterreinen. In het openbaar vervoer vinden regelmatig incidenten plaats. Overdag zijn stations en voertuigen vaak overvol en in de avond liggen perrons en terreinen er donker en verlaten bij. Ideale omstandigheden voor criminelen en relschoppers. Daarbij is het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk. Om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen, zijn adequate beveiliging en awareness op het gebied van veiligheid van groot belang.

Veiligheid en gastvrijheid hand in hand
 

Het beveiligen van openbaar vervoer is voor SERIS bekend terrein. Met onze oplossingen voorkomt u diefstal, vandalisme en agressie zónder uw reizigers een onprettig gevoel te geven. Op deze manier gaan veiligheid en gastvrijheid hand in hand. Onze proactieve beveiligers signaleren afwijkend gedrag vroegtijdig en weten hoe ze moeten omgaan met agressie. Daarnaast is er aandacht voor security awareness, zodat medewerkers het belang van beveiliging inzien en hierop anticiperen.

Van preventieve controlerondes tot mobiele alarmering
 

Om criminaliteit en agressie tegen te gaan in het openbaar vervoer, biedt SERIS beveiligingsoplossingen van de bovenste plank. Vaak een combinatie van mensen en techniek, en altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Voor de beveiliging van stations, voertuigen, rangeerterreinen en remises biedt SERIS de volgende oplossingen :

Preventieve controlerondes


Voorkomen is beter dan genezen. Door preventief toezicht te houden, worden criminelen en herrieschoppers ontmoedigd en gevaren vroegtijdig opgemerkt.  Indien er onregelmatigheden worden gesignaleerd, slaat de toezichthouder gelijk alarm. Een preventieve controleronde kan plaatsvinden op een vast tijdstip of op flexibele momenten.

Camerabewaking
 

SERIS beschikt over de modernste camera’s. Hiermee kunnen we elke vierkante meter van uw voertuig of station registreren. De medewerkers in onze meldkamer houden de camerabeelden nauwlettend in de gaten en ondernemen direct actie bij onregelmatigheden.

Mobiele alarmering
 

Medewerkers die op risicovolle lijnen werken of in een afgelegen gebied, kunnen met één druk op de knop verbinding maken met onze alarmcentrale. Onze centralisten schakelen indien nodig direct hulp in.

Wilt u meer weten over beveiliging  in het openbaar vervoer door SERIS? Heeft u vragen of wilt u een advies? Onze medewerkers helpen u graag, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.