SERIS sponsort SERIS-topper tijdens de DrechtStadLoop 2021

September 2021

SERIS-Topper!

Op zondag 14 november 2021 start vanaf het Statenplein in Dordrecht weer de jaarlijkse DrechtStadLoop. Als proactieve beveiligingspartner van één van de topsponsoren: het Albert Schweitzer Ziekenhuis draagt ook SERIS dit evenement een warm hart toe.

Aad de Vries, Algemeen Directeur SERIS: De Drechtsteden beschouwen wij als onze voor-  en achtertuin. Onze roots liggen in Dordrecht. Vanuit ons hoofdkantoor aan de Kerkeplaat 2g  supporten wij alle deelnemers.  Ik ben zeer trots op onze Christiaan Vlug. Christiaan is de onze Teamleider bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis en loopt op eigen initiatief  samen met zijn vriendin mee voor het goede doel dat aan dit evenement is verbonden. Zet hem op Christiaan! Jij bent onze SERIS-topper. Uiteraard sponsoren wij jouw prestatie en hopen dat velen ons voorbeeld volgen!

Over de DrechtStadLoop

De DrechtStadLoop is een sfeervol hardloopevenement, met start en finish in het historische hart van Dordrecht. De wegwedstrijd is populair bij zowel topatleten als recreatieve lopers, bij deelnemers van jong tot oud en bij de RaceRunners. De hoofdafstand is de halve marathon. De DrechtStadloop biedtook prestatielopen van 10 km, 5 km en 3 km en jeugdlopen van 1000 m en 400 m. Tevens zijn er 5 km en 10 km bedrijvenlopen voor het goede doel.

De parcoursen starten en finishen in de historische binnenstad, de halve marathon loopt over het eiland van Dordrecht, door de wijken en langs de Dordtse Biesbosch en het Wantij.

Het goede doel

Vanaf de allereerste DrechtStadLoop heeft de organisatie aandacht gehad voor het sociale aspect. Elk jaar wordt in overleg met de Vriendenfonds van het Albert Schweitzer Ziekenhuis een nieuw goed doel gekozen.

Dit jaar komt de opbrengst van de DrechtStadLoop 2021 ten goede aan onderzoek van Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS). Deze vrij zeldzame vorm van MS uit zich door vermoeidheid, invaliditeit en geheugenverlies, waardoor er hoge zorgkosten mee gemoeid zijn. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Erasmus MC hebben in juni 2020 een gezamenlijk onderzoek gestart naar de oorzaken van deze ziekte, met als doel een behandeling te vinden waardoor verlies van kwaliteit van leven beperkt kan blijven.

Doneren?

Wil jij ook jouw steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte?  Dat kan! Door middel van deze link kan jij jouw donatie doen. Jouw hulp is onmisbaar.