Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Om in aanmerking te komen voor een functie bij SERIS doorloop je als sollicitant het onderstaande sollicitatieproces. Deze procedure bestaat normaliter uit 6 stappen, maar hier kan soms (lichtelijk) van afgeweken worden.

De 6 stappen in de sollicitatieprocedure:

Stap 1: Jij solliciteert

Stap 2: wij nemen jouw sollicitatie in behandeling

Bij het bekijken van je motivatiebrief en CV wordt er gekeken of je aan de gestelde eisen voldoet en wordt er een (online) screening gedaan via social media en zoekmachines.

Stap 3: het eerste sollicitatiegesprek

In het eerste sollicitatiegesprek willen we graag meer weten over wie je bent en wat jouw eigenschappen en vaardigheden zijn.  Ook bespreken we aan de hand van je CV de opleidingen die je hebt gevolgd en werkervaringen die je hebt opgedaan.  Aan de andere zal je natuurlijk meer te weten komen over SERIS en heb je de kans om eventuele onduidelijkheden te laten ophelderen. Je zal een uitnodiging krijgen voor een vervolggesprek als de kennismaking van beide kanten bevalt.

Stap 4: vervolggesprek

In het vervolggesprek zullen we jouw eigenschappen en vaardigheden vergelijken met de gestelde competenties voor de betreffende functie. Daarnaast willen we natuurlijk graag een helder beeld krijgen van jouw verwachtingen en daarentegen ook een helder beeld geven van de functie en het werken bij SERIS. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn, mocht je uiteindelijk in dienst treden bij SERIS. Is ook dit gesprek goed verlopen en willen we beide nog steeds met elkaar verder? Dan volgt stap 5.

Stap 5: het persoonlijkheidsonderzoek

Dit onderzoek wordt voor een groot aantal functies uitgevoerd om vast te stellen dat je als persoon past bij onze organisatie. Na afloop van dit onderzoek lopen we de resultaten door en bespreken we de bevindingen.

Stap 6: de arbeidsovereenkomst

Ben je aangekomen bij de laatste stap en blijkt er een goede “match” te zijn? Dan doen we je een aanbod. Eén van de voorwaarden hierbij is echter dat je door de justitiële screening komt en dat er tijdens de referentiecheck bij je vorige werkgever(s) geen negatieve incidenten aan het licht komen. Heb je in het verleden een strafbaar feit gepleegd? Dan mag je niet in de beveiliging werken.

 

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? Dan heten we je van harte welkom bij SERIS!