Rso

Eerder dit jaar was er een heugelijk moment voor wat betreft de erkenning van de kennis die SERIS heeft op het gebied van havenbeveiliging. Niet alleen leveren wij al jaren een gastdocent aan STC RotterdamNova Colllege  in IJmuiden en aan Portilog in Antwerpen, maar praten wij ook in verschillende gremia over havenbeveiliging en de wet- en regelgeving dienaangaande.

Vanuit hier hebben we onze Belgische collega’s in een prettige en voor beide leerzame samenwerking  ondersteund met kennis en praktisch advies wat heeft uitgemond in een erkenning van SERIS Security in België als Recognised Security Organisation (RSO).

Het proces van erkenning heeft haast een half jaar in beslag genomen en werd afgesloten met een audit inzake het gehele systeem van kennis en uitvoering. Het omvatte lesmateriaal, aantoonbare kennis en ervaring van docenten en adviseurs en het beschikken over een doortimmerde methodiek voor het uitvoeren van risicobeoordelingen van havenfaciliteiten en zelfs gehele havens. De erkenning van SERIS als RSO, is de kroon op dit proces en is een bewijs van onze kennis en expertise op het gebied van ISPS en beveiliging in het algemeen.

Maar daar blijft het niet bij. De scope van elke erkenning wordt in de erkenning omschreven en kan dus specifiek zijn. In ons geval is SERIS Security erkend voor:

 Het uitvoeren van Port Facility Security Audits (PFSA’s)

 Het opmaken van Port Facility Security Plans (PFSP’s)

 Het uitvoeren van Port Security Assessments (PSA’s)

 Het ontwikkelen van Port Security Plans (PSP’s)

Daarnaast is SERIS Academy erkend voor het geven van de opleiding Port Facility Security Officer (PFSO). Deze erkenningen gelden voor een periode van vijf jaar. Dit bewijst maar weer eens wat samenwerking over de grenzen heen én het delen van kennis voor meerwaarde kan hebben voor een gehele organisatie. Voor wat ons betreft een typisch geval van één plus één is drie. Een drie waar uiteindelijk onze opdrachtgevers de vruchten van plukken!

Contact

Benieuwd wat SERIS Security voor u kan betekenen op het gebied van havenbeveiliging of overige dienstverlening? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 Per telefoon: 088-7374700

 Per e-mail: info@seris.nl

 Via ons contactformulier: https://seris.nl/nl/contact