Wat is cybersecurity?

Cybersecurity is het beschermen van systemen, netwerken en programma’s tegen digitale aanvallen. Deze aanvallen zijn meestal gericht op het openen, wijzigen of vernietigen van gevoelige informatie, het afpersen van geld of het onderbreken van bedrijfsprocessen. SERIS biedt een integrale oplossing voor cyberveiligheid gericht op informatiesystemen, processen, én mensen. Het gedrag van medewerkers vormt een essentiële schakel in het borgen van een veilige werkomgeving waar (informatie)beveiliging en integer gedrag centraal staan.

Online criminaliteit

Criminaliteit vindt steeds vaker online plaats. Elk jaar nemen de cyberaanvallen toe in zowel aantallen, omvang als complexiteit. De kans dat een bedrijf wordt getroffen is erg groot. Zo groot zelfs, dat het vaak een kwestie van tijd is. Veel bedrijven weten niet dat er genoeg te doen is tegen cyberaanvallen. Niet iedere aanval kan altijd volledig worden gestopt, maar door het inzetten van de juiste middelen kan de schade aanzienlijk worden beperkt. Veel vaker wordt de aanval zelfs volledig afgeslagen en kunt gewoon doorwerken. SERIS helpt u graag.

Awareness training

De zwakke plek in de beveiliging van ICT-systemen is helaas maar al te vaak het personeel dat met de systemen werkt. Ongewild zorgen medewerkers voor miljarden euro’s aan schade door het klikken op ‘foute’ linkjes, het openen van besmette bestanden of door het ingaan op verzoeken om mee te kijken door zogenaamde Microsoft-medewerkers. Daarom bieden we bij SERIS op maat gemaakte awareness-sessies aan. Vaak is het nemen van maatregelen op het gebied van cybersecurity erg complex. Dat geldt niet voor awareness. Goed geïnformeerd personeel dat weet waar het op moet letten, loopt veel minder risico om slachtoffer te worden van aanvallen.

Proactieve partner