Proactieve aanpak van veiligheidsbewustzijn

Op scholen vinden regelmatig incidenten plaats. Inbraak, brand en vernieling zijn incidenten die regelmatig voorkomen. Doordat de gebouwen makkelijk te betreden zijn en onregelmatigheden tussen alle leerlingen lastig op te merken zijn, vormen scholen een makkelijk doelwit. Om deze redenen is safety en security van groot belang. SERIS biedt een totaaloplossingen met een proactieve aanpak voor het vergroten van het veiligheidsbewustzijn.

Scholenbeveiliging

In onze proactieve aanpak maken we voor scholen gebruik van een beveiligingsstrategie waarin rekening wordt gehouden met alle gevaren, zonder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. We hebben bij SERIS veel ervaring in het beveiligen van onderwijsinstellingen en kunnen dit ook volledig voor u regelen. Zowel de beveiliging van het pand en de eigendommen, als de veiligheid van leerlingen en medewerkers, kunnen wij voor u verzorgen. Zo zijn we ook gespecialiseerd in brandveiligheid. Onze proactieve beveiligers signaleren afwijkend gedrag vroegtijdig en weten hoe ze moeten omgaan met agressie. Daarnaast is er aandacht voor security awareness, zodat uw studenten en medewerkers het belang van de veiligheidsmaatregelen inzien en hierop anticiperen.

Onze oplossingen

We bieden maatwerk voor scholenbeveiliging. Dit doen we door middel van getrainde professionals, controlerondes, innovatieve camerabewaking, toegangscontroles en opvolging van het alarm. We bieden branchespecifieke oplossingen en weten hierdoor het verschil te maken. Onze beveiligers gaan gestructureerd te werk en maken daarbij gebruik van predictive profiling. Zo weten ze exact waar de grootste risico’s liggen. Voor de veiligheid en beveiliging van onderwijsinstellingen biedt SERIS de volgende oplossingen.

Preventieve controle

Door preventieve controlerondes te houden, zoals brand- en sluitrondes, worden criminelen en kwaadwillende ontmoedigd en gevaren vroegtijdig opgemerkt. Indien er onregelmatigheden worden gesignaleerd, neemt de beveiliger direct maatregelen.

Toegangscontrole

Door toegangscontrole kunnen alleen bevoegden in uw onderwijsinstelling komen. Een belangrijke stap en een geruststellende gedachte voor de veiligheid.

Camerabewaking bij uw school

SERIS beschikt over de modernste camera’s. Hiermee kunnen we elke vierkante meter van uw school of universiteit registreren. De medewerkers in onze meldkamer houden de camerabeelden nauwlettend in de gaten en ondernemen direct actie bij onregelmatigheden.

Alarmopvolging

Wanneer uw alarmsysteem afgaat, komt direct er een melding binnen bij onze alarmcentrale. De alarmopvolging neemt de dichtstbijzijnde beveiliger voor zijn rekening. Hierdoor is er altijd spoedig een medewerker op locatie en hoeft u zelf geen polshoogte te nemen.

Wilt u meer weten over beveiliging in het onderwijs door SERIS? Heeft u vragen of wilt u een advies? Onze medewerkers helpen u graag, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Proactieve partner