Proactieve aanpak van veiligheidsbewustzijn

Op scholen vinden regelmatig incidenten plaats. Inbraak, brand en vernieling zijn incidenten die regelmatig voorkomen. Doordat de gebouwen makkelijk te betreden zijn en onregelmatigheden tussen alle leerlingen lastig op te merken zijn, vormen scholen een makkelijk doelwit. Om deze redenen is safety en security voor scholen van groot belang. SERIS biedt totaaloplossingen voor schoolbeveiliging met een proactieve aanpak voor het vergroten van het veiligheidsbewustzijn.

Schoolbeveiliging door SERIS

In onze proactieve aanpak maken we voor scholen gebruik van een beveiligingsstrategie waarin rekening wordt gehouden met alle gevaren, zonder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. We hebben bij SERIS veel ervaring in het beveiligen van onderwijsinstellingen en kunnen dit ook volledig voor u regelen. Zowel de beveiliging van het pand en de eigendommen, als de veiligheid van leerlingen en medewerkers, kunnen wij voor u verzorgen. Zo zijn we ook gespecialiseerd in brandveiligheid. Onze proactieve beveiligers signaleren afwijkend gedrag vroegtijdig en weten hoe ze moeten omgaan met agressie. Daarnaast is er aandacht voor security awareness, zodat uw studenten en medewerkers het belang van de veiligheidsmaatregelen inzien en hierop anticiperen.

Onze oplossingen voor schoolbeveiliging

We bieden maatwerk voor scholenbeveiliging. Dit doen we door middel van getrainde professionals, controlerondes, innovatieve camerabewaking, toegangscontroles en opvolging van het alarm. We bieden branchespecifieke oplossingen en weten hierdoor het verschil te maken. Onze beveiligers gaan gestructureerd te werk en maken daarbij gebruik van predictive profiling. Zo weten ze exact waar de grootste risico’s liggen.

Preventieve controle

Door preventieve controlerondes te houden, zoals brand- en sluitrondes, worden criminelen en kwaadwillende ontmoedigd en gevaren vroegtijdig opgemerkt. Indien er onregelmatigheden worden gesignaleerd, neemt de beveiliger direct maatregelen.

Toegangscontrole

Door toegangscontrole kunnen alleen bevoegden in uw onderwijsinstelling komen. Dit is een belangrijke stap in schoolbeveiliging. Het geeft een geruststellende gedachte voor de veiligheid.

Camerabewaking bij uw school

SERIS beschikt over de modernste camera’s. Hiermee kunnen we elke vierkante meter van uw school of universiteit registreren. De medewerkers in onze meldkamer houden de camerabeelden nauwlettend in de gaten en ondernemen direct actie bij onregelmatigheden.

Alarmopvolging

Wanneer uw alarmsysteem afgaat, komt direct er een melding binnen bij onze alarmcentrale. De alarmopvolging neemt de dichtstbijzijnde beveiliger voor zijn rekening. Hierdoor is er altijd spoedig een medewerker op locatie en hoeft u zelf geen polshoogte te nemen.

Meer weten over schoolbeveiliging door SERIS?

Bij SERIS begrijpen we dat de menselijke factor van cruciaal belang is bij schoolbeveiliging. Wilt u meer weten over beveiliging in het onderwijs door SERIS? Investeren in de veiligheid van uw school? Of heeft u vragen en advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een schoolbeveiliger is verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid en het creëren van een beveiligde omgeving binnen een school of onderwijsinstelling. De taken kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de school en de omvang van de beveiligingsdienst. De schoolbeveiliger kan werkzaamheden uitvoeren als: toegangscontroles, cameratoezicht, hulpverlening, uitvoeren van brand- en sluitrondes en meer.

Ja, het is mogelijk om schoolbeveiliging in te huren voor een basisschool. Beveiligingspersoneel kan de veiligheid van scholieren, personeel en eigendommen waarborgen. De aard en omvang van de beveiligingsmaatregelen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en het veiligheidsrisico van de school.

Proactieve partner