Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ondernemen kan je zien als niet heel ingewikkeld. Als je marktonderzoek doet, inzicht krijgt in de wensen van de klant en aansluitend de wensen kan invullen voor een lage prijs kan je omzet behalen. Lastiger is het om onderscheidend te zijn en een daadwerkelijk toegevoegde waarde te creëren.

SERIS heeft de MVO-verklaring van de Nederlandse Veiligheidsbranche ondertekend. Hierbij is het uitgangspunt dat we op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen. Als daarbij de enige focus prijs / omzet is, is het moeilijk vol te houden dat we met elkaar op een maatschappelijk verantwoorde manier bezig zijn. Dus heeft SERIS besloten het zichzelf moeilijk te maken met een glimlach en de nodige investering.

(Her)certificering seris

De afgelopen weken hebben in het licht gestaan van de jaarlijkse externe audits. Wij zijn door een ervaren en gedreven auditor van het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) , zoals altijd op constructieve en leerzame manier doorgezaagd over hoe wij zaken doen.  Dit is getoetst aan de norm elementen uit:

  ISO 9001

  ISO 14001

  ISO 45001

  Keurmerk Beveiliging

Ook de  belangrijkste elementen van ISO 27001, die wij hebben opgenomen in ons ISO 9001 systeem zijn hierbij getoetst. Dit laatste omdat wij het onverantwoordelijk achten in het licht van de huidige dreigingen informatiebeveiliging niet mee te nemen in het gehele managementsysteem.

Met enige trots kunnen we hierbij mededelen dat we (her)gecertificeerd zijn voor alle genoemde normen.

Integraal management systeem

Het voldoen aan norm en eisen houdt niet alleen in het werken volgens deze eisen, maar ook het onderhouden van de documentatie waarop we allemaal terug kunnen vallen. Deze documentatie vormt de kern van ons Integraal Management Systeem (IMS).

Om een bekende uitspraak aan te halen: “Hierin hebben wij gezegd wat we doen, en nu doen we wat we hebben gezegd.”

Langs deze weg wil SERIS dan ook al haar medewerkers bedanken die aan deze realisatie hebben meegewerkt. In het bijzonder bedanken we ook al onze relaties die bereid waren om de auditor te ontvangen om ook daar te toetsen of ‘wij’ doen wat we zeggen.