Bedrijfsbeveiliging is essentieel om risico’s zoals diefstal en geweld te voorkomen. U beschermt uw inboedel tegen inbraak en een beveiligingssysteem werkt ook preventief. Met deze 5 tips kunt u uw bedrijf beter beveiligen.

Beveiligingssysteem op maat

Hoe groot of klein uw pand of bedrijf ook is, een beveiligingssysteem is nooit een overbodige luxe. Allereerst biedt het bescherming, doordat u gewaarschuwd wordt wanneer er ingebroken wordt, waardoor u direct kunt handelen. Daarnaast beschermt een slim beveiligingssysteem de zogenaamde zwakke punten binnen een bedrijfshal of commerciële ruimte.

Uw bedrijf beveiligen: camerabeveiliging voor uw bedrijf

Het laten installeren van camera’s binnen en buiten uw pand is bewezen effectief als het gaat om diefstalpreventie. Met cameraobservatie kunt u fraude en verduistering van goederen tegengaan en het ontmoedigt (georganiseerde) criminaliteit om in te breken in uw pand. Om deze reden zijn camera’s eigenlijk onmisbaar voor bedrijven. Heeft u bijvoorbeeld een logistiek warehouse waar veel goederen staan opgeslagen? Dan voorkomt een camerasysteem in veel gevallen diefstal van goederen. Worden er toch goederen ontvreemd, dan kan de security van uw bedrijf door middel van de camerabeelden achterhalen hoe en waar dit heeft plaatsgevonden. Bovendien kunnen de camerabeelden gebruikt worden als bewijs bij aangifte.

Bedrijfsbeveiliging met bedrijfsrecherche

Hoewel toegangscontrole voor een bedrijf gebruikelijk is bij grote operaties, kan het toch zijn dat er geld of goederen verdwijnen binnen uw bedrijf. In dat geval kunt u kiezen voor bedrijfsrecherche van SERIS. U kunt bij ons bedrijfsrecherche inhuren, als u fraude of criminaliteit vermoedt of vaststelt binnen uw organisatie. Doordat SERIS Consulting erkend is door het Ministerie van Veiligheid en Justitie als particulier onderzoeksbureau kunnen wij snel schakelen, en het onderzoek voor u uitvoeren.

Objectbeveiliging: 24/7 een beveiliger tot uw beschikking

Dagelijks lopen er tientallen, zoniet honderden medewerkers uw pand in en uit. Dan is objectbeveiliging een goede methode om uw medewerkers zich veilig te laten voelen. Daarnaast worden uw goederen processen ook goed beschermd met professionele objectbeveiliging.

Speurhonden en drugshonden inhuren

Naast een alarmsysteem en toegangscontrole voor een bedrijf kan het natuurlijk ook nodig zijn om aanvullende maatregelen in te zetten ter preventie. Bent u bijvoorbeeld werkzaam in een haven, dan kan een drugshond inhuren en goede mogelijkheid zijn om drugssmokkel te voorkomen. Periodiek een drugscontrole uitvoeren onder personeel kan ook door middel van drugshonden, om te voorkomen dat medewerkers drugs meesmokkelen in uw bedrijf. Een speurhond kan daarnaast illegale verstekelingen opsporen op uw terrein. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om speur- en drugshonden in te zetten voor uw bedrijf. Seris helpt u graag bij het verwezenlijken van uw beveiligingsdoelen.