Een ziekenhuis is in de eerste plaats een plek om zorg te verlenen, maar een ziekenhuis moet daarom ook goed beveiligd zijn. Patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat ze in een veilige omgeving liggen en dat ze in alle rust geholpen kunnen worden. De beveiliging in een ziekenhuis moet daarom altijd goed geregeld zijn. SERIS is gespecialiseerd in beveiliging voor de gezondheidszorg. In deze blog lees je meer over vormen van beveiliging, passend voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

Zorginstelling- of ziekenhuisbeveiliger

Beveiligingcamera’s

Een ziekenhuis is zo groot dat een enkele beveiliger alleen niet volstaat. Om deze reden zijn beveiligingscamera’s ook noodzakelijk om het pand op meerdere plaatsen tegelijk in de gaten te houden. Hierdoor kunnen belangrijke ruimtes en gangen gemonitord worden en kunnen eigendommen van patiënten en het ziekenhuis bewaakt worden. Daarnaast kunnen camera’s ook ter bevordering van de zorg worden ingezet. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt uit bed valt of op de intensive care. Er kan dan acute zorg verleend worden voor patiënten die dit nodig hebben. Uiteraard moeten beveiligingscamera’s wel conform de AVG-richtlijnen worden ingezet.

Zet de veiligheid van patiënten en zorgmedewerkers voorop met goede beveiliging

Een goede beveiliging is belangrijk om de veiligheid van patiënten en zorgmedewerkers te waarborgen. Door dit vooraf goed te regelen, voorkom je problemen en zorg je dat medewerkers hun werkzaamheden goed en in alle rust kunnen uitvoeren. Bovendien zijn persoonlijke eigendommen en ziekenhuis apparatuur zo beter beveiligd zijn. Wil je meer weten over beveiligingsmogelijkheden voor de zorg, neem dan contact met ons op.