Een inbraak in uw bedrijfspand is natuurlijk verschrikkelijk. Dit is immers iets waar u niet op zit te wachten en wat u nooit mee hoopt te maken. Een inbraak heeft flinke gevolgen, niet alleen financieel, maar ook mentaal. In dit blog bespreken we de gevolgen van een inbraak voor uw bedrijf én uw personeel.

Emotionele problemen

Denkt u aan de gevolgen van een inbraak in uw bedrijf, dan denkt u natuurlijk meteen aan de financiële gevolgen. Dat zijn echter niet de enige gevolgen. De gevolgen van een inbraak in een bedrijf zijn namelijk vaak veel groter dan men in eerste instantie denkt, bleek uit cijfers van het CBS uit 2021. Voornamelijk op emotioneel gebied blijken veel medewerkers lang last te hebben van een inbraak. Aan de hand van het onderzoek bleek 47% van de slachtoffers aan te voelen zich wel eens onveilig te voelen in het algemeen. Dat zijn belangrijke cijfers, u wilt immers dat uw werknemers zich op hun gemak voelen. Werknemers die angstig zijn, zullen immers veel minder goed presteren. Daarbij zorgt het niet voor een fijne sfeer op het werk.

Financiële problemen

Financiële gevolgen zijn natuurlijk de gevolgen waar u als eerste aan denkt als u aan een inbraak van uw bedrijf denkt. Is er bij uw bedrijf ingebroken en zijn er een hoop spullen van waarde meegenomen, dan kan dit flinke financiële schade met zich meebrengen. Misschien bent u hiervoor (deels) verzekerd, of misschien dekt uw verzekering de schade niet. Hoe dan ook, de kans dat álle schade wordt gedekt, is niet groot en dat betekent dat u waarschijnlijk flinke kosten gaat maken.

Extra werk

Een inbraak in uw bedrijf of bedrijfspand zorgt ook voor een hoop extra werk. U moet aangifte doen, u moet contact opnemen met de verzekering, u moet nieuwe spullen kopen en schade herstellen. Dat alles is haast een tweede extra baan naast het runnen van een bedrijf. Na een inbraak, loopt u dus waarschijnlijk ongetwijfeld vertraging op. Dat is vervelend, want het zorgt voor een hoop extra stress en u moet klanten teleurstellen.

Een inbraak voorkomen

Een inbraak of diefstal door medewerkers is duidelijk enorm vervelend, dat is inmiddels wel duidelijk nu. Het is dan het beste om een inbraak te voorkomen. SERIS kan u daarbij helpen. Zo kunnen wij de beveiliging van uw bedrijventerreinkantoor of winkelpand verzorgen. Wij van SERIS zijn expert in security en kunnen dan u dan ook goed helpen met het beveiligen van uw bedrijf.