Mobiele surveillance

Mobiele surveillance

Onbevoegden hebben niks te zoeken op uw terrein of in uw pand. Zeker niet buiten werktijd. SERIS houdt een oogje voor u in het zeil met mobiele surveillancediensten. Wij voeren controlerondes uit na sluiting en voor openingstijd. Als uw alarmcentrale melding maakt van een ongewone situatie, gaat onze dichtstbijzijnde beveiligingsmedewerker het alarm verifiëren. Onze mobiele surveillance beveiliging weet in elke situatie precies hoe ze moeten handelen, zodat dat u bij calamiteiten zelf de deur niet uit hoeft. Een zorg minder. 
De mobiele surveillance werkzaamheden worden uitgevoerd door een gediplomeerde beveiliger in een herkenbare surveillance wagen. De surveillant staat 24/7 in verbinding met ons Security Operation Center zodat adequaat gereageerd kan worden in geval van calamiteiten.

Controlerondes door mobiele surveillance beveiliging

De beveiligingsmedewerkers van SERIS hebben specialistische kennis en ruime ervaring met mobiele surveillance beveiliging. Wilt u er zeker van zijn dat u uw pand na kantooruren veilig achterlaat? Dan doen onze beveiligers een controleronde voor u. De surveillant controleert onder andere of het gebouw goed wordt afgesloten, bijvoorbeeld of de zonwering omhoog is en of iedereen het pand heeft verlaten. Naast een brand- en sluitronde kunnen de beveiligers uw pand voor werktijd ook openen en alvast verlichting en apparatuur inschakelen, zodat uw medewerkers direct aan de slag kunnen.

Surveillance beveiliging en alarmopvolging

Maakt uw alarminstallatie melding van een ongewone situatie? Dan kan het zomaar loos alarm zijn. Om te voorkomen dat u zelf voor niets uit bed komt, nemen beveiligers van SERIS eerst de stand van zaken op. Is er wel iets aan de hand, dan is er binnen een mum van tijd iemand ter plaatse. Als uw systeem melding maakt, roept SERIS de dichtstbijzijnde mobiele surveillant op via een managementinformatiesysteem dat alle wagens exact volgt. Eenmaal op locatie controleert de surveillant uw pand en het omliggende terrein. Foute boel? Dan houd de alarmopvolging natuurlijk ook in dat wij zo snel mogelijk de politie of andere hulpverleningsdiensten in.

24 uur per dag, 7 dagen in de week

Dagelijks rijdt een groot aantal surveillance auto's van SERIS rond om beveiligingstaken uit te voeren. Vanuit onze basis in Dordrecht en Barendrecht verzorgen wij alarmopvolging en mobiele surveillance werkzaamheden. Onze medewerkers zijn flexibel inzetbaar en beschikken over goed ingerichte surveillance voertuigen voorzien van de meest moderne technieken. Bijvoorbeeld warmtebeeldcamera’s om indringers snel te signaleren. De herkenbare aanwezigheid van surveillanten heeft een preventieve werking, het houdt onbevoegden uit de buurt. Op grote bedrijventerreinen doet SERIS ook wel collectieve beveiliging. Onze surveillanten dragen zorg voor de veiligheid van alle aangesloten bedrijven en houden interne en externe controlerondes.

Waarom kiezen voor professionele mobiele surveillance beveiliging?

Mobiele Surveillance is het uitvoeren van, grotendeels structureel, werk zoals openingsrondes, brand-/ en sluitrondes en controlerondes. De werkzaamheden zijn erop gericht om onze opdrachtgevers te faciliteren en te zorgen voor een goed gesloten, geopend en in ieder geval een veilige locatie. Kiezen voor een mobiele surveillance beveiliging is helemaal niet zo gek en zorgt voor een hoop voordelen.

Een zorgeloze start van de dag

Uw locatie wordt door een surveillant van SERIS Security op de afgesproken tijd geopend conform uw instructie. Daarbij wordt uw alarmsysteem uitgeschakeld, gecontroleerd dat het veilig is, verlichting- en apparatuur ingeschakeld en deuren geopend.

(Brand)veiligheid is gegarandeerd

U hoeft zich geen zorgen te maken over de (brand)veiligheid van uw locatie. De surveillant van SERIS Security zorgt door middel van een brand-/sluitronde dat uw locatie goed en veilig wordt afgesloten en dat niemand meer in het pand aanwezig is. De zonwering wordt omhoog gehaald, lamellen gesloten en er wordt toezicht gehouden op de clean desk procedures. Daarnaast wordt uw alarmsysteem ingeschakeld.

Preventieve werking

De surveillant van SERIS Security voert een controleronde uit volgens instructie. Dit kan zowel extern als intern zijn. Daarbij wordt gelet op de (brand)veiligheid en verdachte situaties. De herkenbare aanwezigheid van onze surveillanten heeft een duidelijke preventieve werking zodat onbevoegden aan uw pand voorbij gaan. Bij het aantreffen van bijzonderheden neemt de surveillant adequaat actie.

Code van alarmsysteem delen wordt overbodig

Vooral in combinatie met alarmopvolging is er geen reden meer om codes van het alarmsysteem te geven aan uw eigen medewerkers. De surveillant van SERIS Security komt in alle gevallen ter plaatse om die werkzaamheden op zich te nemen. 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Daarnaast zorgt mobiele surveillance beveiliging voor extra flexibiliteit. Gaat u een extra dag open? Wordt er overwerk verwacht? U hoeft geen rekening meer te houden met sleutelhouders. U geeft aan SERIS Security door wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en u bent ervan verzekerd dat uw locatie altijd op de juiste tijd geopend en/of gesloten wordt.

Collectieve aanpak, financiële voordelen

Op bedrijventerreinen en woonwijken verzorgt SERIS Security ook wel collectieve beveiliging. In deze situatie wordt preventief toezicht gehouden vanaf de openbare weg en betreedbare terreinen. Veelal betreft dit een publiek-private samenwerking, waarin het bedrijfsleven, de gemeente, de politie en SERIS Security een grote rol spelen. De dienstverlening kan naar wens aangevuld worden met onder andere brand-/ en sluitrondes en alarmopvolging. De kosten van de beveiliging worden verdeeld over de deelnemers van het collectief, zodat deze vorm van dienstverlening financieel aantrekkelijk is.

SERIS leidt surveillance beveiligers op

Bij SERIS nemen wij uw veiligheid en de veiligheid van uw pand en werknemers natuurlijk erg serieus. Om ervoor te zorgen dat de beveiliging en surveillance daarom goed en professioneel verloopt, leiden wij onze mensen zelf op. Dit doen we via SERIS Academy, waar we verschillende opleidingen voor beveiliging en surveillance hebben. Zo zorgen we ervoor dat u zich te allen tijde veilig kunt voelen.

De beste surveillance beveiliging van SERIS

Wilt u er zeker van zijn dat uw pand goed beveiligd is? Ook als u allang naar huis bent? De mobiele surveillance beveiliging van SERIS houdt uw bedrijf goed in de gaten. Met een minimale responstijd dragen wij de zorg voor de veiligheid van uw pand of bedrijventerrein. Benieuwd welke oplossing geschikt voor u is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.