Logistiek

Beveiliging logistiek

Beveiliging is binnen de logistiek van groot belang. Distributiecentra liggen vaak afgelegen en staan vol waardevolle goederen. Bovendien bevat een vrachtbrief vertrouwelijke informatie die u graag uit handen houdt van criminelen. Daarnaast is veiligheid een belangrijk thema. Door de vele transportbewegingen, zware machines en hoge werkdruk zit een ongeluk in een klein hoekje. En wat dacht u van de brandveiligheid? Met de juiste security- en safetymaatregelen stelt u uw personeel en goederenstromen veilig.

Transportbeveiliging volgens AEO- en TAPA-regelgeving

De logistieke sector is voor SERIS bekend terrein. Onze beveiligers weten met welke veiligheidsrisico’s u te maken heeft en houden rekening met de laatst wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld de richtlijnen van belangenorganisaties als AEO (Authorised Economic Operator) en TAPA (Transport Asset Protection Association). Dat uw situatie altijd centraal staat bij de beveiliging, spreekt voor zich. Zo maken we vooraf een securityscan om de ‘zwakke plekken’ boven tafel te krijgen.

Van mobiele surveillance tot toegangscontrolesystemen

Om calamiteiten als interne diefstal, fraude en brand te voorkomen, biedt SERIS beveiligingsoplossingen van de bovenste plank. Vaak een combinatie van mensen en techniek, en altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Voor de veiligheid en beveiliging van logistieke bedrijven biedt SERIS de volgende oplossingen:

Transport bewaking met mobiele surveillance

Houd onbevoegden uit uw distributiecentrum met onze mobiele surveillance. Onze surveillance opereert landelijk en is direct ter plaatse bij een melding. De surveillanten zijn getraind en weten hoe te handelen bij incidenten tijdens transportbewaking. Dit zorgt ervoor dat in veel gevallen de daders direct opgespoord en aangehouden kunnen worden. Daarnaast heeft een transportbeveiliger altijd een opleiding gevolgd zodat tijdens de transportbewaking te allen tijde de juiste procedures worden gehandhaafd.

Camerabewaking voor beveiliging in de logistiek

Talloze goederenstromen, personeel dat in en uitloopt: in de logistiek is het vaak lastig om verdacht gedrag te signaleren. Met onze videobeveiliging kunnen uw logistieke processen 24 uur per dag en 7 dagen per week geregistreerd worden. De camera’s zijn aangesloten op onze alarmcentrale, waar de beelden live worden bekeken door onze centralisten. Bij onregelmatigheden nemen zij direct actie.

Videodienstverlening op afstand

Met onze videodienstverlening op afstand worden uw ladingen gevolgd tijdens transport en overslag. Zo zijn goederen niet alleen veilig op uw terrein, maar ook daarbuiten.

Visitatie in de transportbeveiliging

Vermoed u dat er diefstal of smokkel plaatsvindt? Dan kunnen visitatiediensten wenselijk zijn. SERIS is gespecialiseerd in het uitvoeren van  visitatiediensten. Onze bevoegde beveiligers visiteren op professionele, discrete en respectvolle wijze.

Toegangscontrolesystemen

Er werkt vaak een groot aantal medewerkers in en rond uw distributiecentrum. Daardoor is het lastig om onbevoegden op te merken. Door toegangscontrole en transportbewaking kunnen alleen bevoegden op uw terrein komen. Een goede transportbeveiliging door middel van toegangscontrolesystemen is dan een geruststellende gedachte.

Preventieve controlerondes door transport beveiliger

Bij beveiliging in de logistiek zijn preventieve controlerondes eigenlijk onmisbaar. Door structureel preventieve controlerondes te laten uitvoeren door beveiligingsbeambtes en transportbeveiligers worden criminelen ontmoedigd. Door deze controles kunnen onregelmatigheden en gevaren tevens sneller worden opgemerkt. Is er sprake van onregelmatigheden, dan neemt onze transportbeveiliger direct maatregelen. Een preventieve controleronde kan zowel op een vast tijdstip als op flexibele tijdstippen plaatsvinden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

SERIS zorgt voor de beste transportbeveiliging

Wanneer u op zoek bent naar een bedrijf dat u kan helpen met goede transportbeveiliging, kunt u zeker terecht bij SERIS. Wij verzorgen met plezier de beveiliging van uw transport en zorgen er zo voor dat zowel uw goederen als uw werknemers volledig veilig zijn. Al onze beveiligers hebben een goede opleiding genoten en nemen hun werk erg serieus. Zo zorgen we ervoor dat u zich, met onze transportbeveliging, helemaal veilig kunt voelen.

Vragen over transportbeveiliging? Maak een afspraak

Heeft u vragen over onze transportbeveiliging, hoe een transport beveiliger te werk gaat, of wilt u advies voor uw bedrijf? Onze medewerkers helpen u graag, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.