Hondenbrigade: speurhond inhuren

De zintuigen van een hond zijn een stuk beter dan die van mensen. Speurhonden volgen hun neus, op zoek naar drugs, de geur van mensen of explosieven. De goed getrainde hondenbrigade van SERIS ontgaat niets. Steeds vaker worden honden ingezet bij de beveiliging van evenementen en festivals, maar ook bij objectbeveiliging en surveillance. De trouwe viervoeters hebben niet alleen een fantastisch reukorgaan, maar stralen ook gezag uit. Criminelen zetten graag een stapje achteruit. De ervaren hondengeleiders van beveiligingsbedrijf SERIS waken met hun honden over uw veiligheid.

Onze hondenbrigade wordt regelmatig ingezet bij verschillende beveiligingsactiviteiten. U kunt een beveiliger en speurhond inhuren en hiermee de veiligheid in veel situaties vergroten en problemen voorkomen. Ook wanneer een confrontatie zich voordoet kan een beveiligingshond een enorme meerwaarde hebben.

Waarom een hondenbrigade en speurhond inhuren?

Het inhuren van een speurhond kan behoorlijk wat voordelen hebben. Zo hebben beveiligingshonden veel betere zintuigen dan mensen en zijn ze kleiner, waardoor ze beter bij bepaalde plekken kunnen komen. Daarbij straalt een hondenbeveiliging en hondenbrigade ook veel gezag uit. De honden zijn goed afgericht en luisteren perfect naar de begeleiders, waardoor criminelen wel twee keer nadenken voor ze besluiten te handelen. Bij seris beschikken we over verschillende beveiligingshonden, zoals een drugshond. Hieronder vertellen we u daar wat meer over.

Een drugshond inhuren

Of het nu gaat om grote drugssmokkel in een haven, of om festivalgangers en personeelsleden die een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak hebben. Drugs brengen grote risico’s met zich mee en vergroten de kans op ongevallen en aanverwant crimineel gedrag. Een drugshond inhuren kan hierbij een oplossing zijn. De narcoticahonden van SERIS laten speurhonden zoeken naar verborgen narcotica, zoals drugs en andere verdovende middelen.

Een speurhond inhuren en op zoek naar menselijke geur

Met oorlogen en rampen komen er steeds meer verstekelingen naar ons land. Zonder geld en zonder spullen zoeken zij hun weg naar een nieuw leven. Het is lastig om een dak boven hun hoofd te vinden en ook transport kunnen zij niet betalen. Vaak houden zij zich daarom schuil in vrachtwagens, zeecontainers of op bedrijventerreinen. De teams van SERIS laten hun honden speuren naar menselijke geur en vinden zo bijvoorbeeld deze illegale verstekelingen op uw terrein.

Explosieven opsporing met hondenbeveiliging

Het vinden van explosieven is echt een vak apart. Ook daarvoor is de ervaren hondenbrigade van SERIS opgeleid. De speurhonden zijn getraind om explosieve stoffen op te sporen. Met hun professionele hondenbegeleider gaan de viervoeters zorgvuldig te werk, op zoek naar gevaarlijk materiaal. SERIS zet het explosieven team onder meer in bij grote evenementen en bij bedrijven met een verhoogd risico.

Goed opgeleide honden

Beveiligen met honden mag niet zomaar; er zijn strenge regels aan gebonden. De hondenbrigade van SERIS werkt alleen met goed opgeleide begeleiders en honden die in het bezit van een vergunning en een verklaring van een diensthonden vereniging. Onze speurders zijn opgeleid door de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNVP) of door de Nederlandse Bond voor de Diensthond (NBVDD).

Hondenbeveiliging die zijn neus volgt

Wilt u ongewenste bezoekers op uw bedrijventerrein weren? Of zeker weten dat personeelsleden tijdens een belangrijke top geen verdovende middelen bij zich draagt? Kies er dan voor om een speurhond in te huren en laat de speurhonden van SERIS hun neus volgen. Bent u benieuwd wat onze hondenbrigade voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.