Openbaar vervoer

Beveiliging openbaar vervoer

Van agressie tegen conducteurs tot koperdiefstal op rangeerterreinen. In het openbaar vervoer vinden regelmatig incidenten plaats. Overdag zijn stations en voertuigen vaak overvol en in de avond liggen perrons en terreinen er donker en verlaten bij. Ideale omstandigheden voor criminelen en relschoppers. Daarbij is het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk. Om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen, zijn adequate beveiliging en awareness op het gebied van veiligheid van groot belang.

Veiligheid en gastvrijheid hand in hand

Het beveiligen van openbaar vervoer is voor SERIS bekend terrein. Met onze oplossingen voorkomt u diefstal, vandalisme en agressie zónder uw reizigers een onprettig gevoel te geven. Op deze manier gaan veiligheid en gastvrijheid hand in hand. Onze proactieve beveiligers signaleren afwijkend gedrag vroegtijdig en weten hoe ze moeten omgaan met agressie. Daarnaast is er aandacht voor security awareness, zodat medewerkers het belang van beveiliging inzien en hierop anticiperen.

Van preventie en controlerondes tot mobiele alarmering

Om criminaliteit en agressie tegen te gaan in het openbaar vervoer, biedt SERIS beveiligingsoplossingen van de bovenste plank. Vaak een combinatie van mensen en techniek, en altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Voor de beveiliging van stations, voertuigen, rangeerterreinen en remises biedt SERIS de volgende oplossingen :

Preventieve controlerondes

Ervaring leert ons dat voorkomen beter is dan genezen. We houden preventief toezicht, waardoor we ervoor zorgen dat criminelen en herrieschoppers ontmoedigen. Zo worden gevaren vroegtijdig opgemerkt en kunnen deze voorkomen worden. We slaan alarm zodra we onregelmatigheden opvangen. Wilt u graag preventieve controlerondes uit laten voeren? Dat kunnen wij doen op vaste tijdstippen, of op flexibele momenten.

Camerabewaking

SERIS beschikt over de modernste camera’s. Hiermee kunnen we elke vierkante meter van uw voertuig of station registreren. De medewerkers in onze meldkamer houden de camerabeelden nauwlettend in de gaten en ondernemen direct actie bij onregelmatigheden.

Mobiele alarmering

Medewerkers die op risicovolle lijnen werken of in een afgelegen gebied, kunnen met één druk op de knop verbinding maken met onze alarmcentrale. Onze centralisten schakelen indien nodig direct hulp in.

Experts in treinbeveiliging en spoorwegbeveiliging

Wij van SERIS hebben jarenlange ervaring in treinbeveiliging. Voor de beveiliging van een trein of een spoorweg draaien wij onze hand dan ook niet om. Door verschillende bovengenoemde oplossingen te combineren, zorgen wij ervoor dat u zich zowel overdag als ‘s nachts geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid. Overdag zijn uw passagiers en medewerkers veilig en ook ‘s nachts houden we een oogje in het zeil om vandalisme te voorkomen.

Neem contact met ons op

Medewerkers die op risicovolle lijnen werken of in een afgelegen gebied, kunnen met één druk op de knop verbinding maken met onze alarmcentrale. Onze centralisten schakelen indien nodig direct hulp in.