Onderwijs

Schoolbeveiliging

Inbraak, brand en vernieling: op scholen en universiteiten vinden regelmatig incidenten plaats. De gebouwen zijn gemakkelijk te betreden en tussen alle leerlingen, docenten en medewerkers zijn onregelmatigheden lastig op te merken. Daarbij hebben studenten uiteenlopende achtergronden en is er steeds vaker sprake van radicalisering en agressie. Safety en security verdienen dan ook de nodige aandacht in het onderwijs.

Proactieve aanpak veiligheid op school

Scholen en universiteiten zijn een maatschappij in het klein. In de beveiligingsstrategie moet daarom rekening worden gehouden met alle mogelijke gevaren zónder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Bij SERIS hebben we ruime ervaring met het beveiligen van onderwijsinstituten. Op school moet veiligheid namelijk altijd gewaarborgd zijn. Dit geldt zowel voor beveiliging van studenten en onderwijzers als de brandveiligheid op school. Onze proactieve beveiligers signaleren afwijkend gedrag vroegtijdig en weten hoe ze moeten omgaan met agressie. Daarnaast is er aandacht voor security awareness, zodat uw studenten en medewerkers het belang van de veiligheidsmaatregelen inzien en hierop anticiperen.

Scholenbeveiliging: van preventieve controlerondes tot videodienstverlening

Om een onderwijsinstelling te beschermen tegen gevaren als inbraak, brand en agressie biedt SERIS maatwerk scholenbeveiliging. Dit doen wij door middel van getrainde professionals, controlerondes, high-end camerabewaking, toegangscontrole, en opvolging van alarm. Wij nemen beveiliging op school uiterst serieus; de veiligheid van kinderen, studenten en onderwijzers op school staat bij ons altijd centraal. Onze beveiligers gaan gestructureerd te werk en stellen volgens predictive profiling een risicoprofiel op. Zo weten ze exact waar de grootste risico’s liggen. Voor de veiligheid en beveiliging van onderwijsinstellingen biedt SERIS de volgende oplossingen :

Preventieve controlerondes

Voorkomen is beter dan genezen. Door preventieve controlerondes te houden, zoals brand- en sluitrondes, worden criminelen en herrieschoppers ontmoedigd en gevaren vroegtijdig opgemerkt. Indien er onregelmatigheden worden gesignaleerd, neemt de beveiliger direct maatregelen. Een preventieve controleronde kan plaatsvinden op een vast tijdstip of op flexibele momenten.

Toegangscontrolesysteem

Het is een komen en gaan van studenten, docenten en medewerkers bij uw onderwijsinstelling. Daardoor is het lastig om onbevoegden op te merken. Door toegangscontrole kunnen alleen bevoegden in uw onderwijsinstelling komen. Een geruststellende gedachte.

Camerabewaking

SERIS beschikt over de modernste camera’s. Hiermee kunnen we elke vierkante meter van uw school of universiteit registreren. De medewerkers in onze meldkamer houden de camerabeelden nauwlettend in de gaten en ondernemen direct actie bij onregelmatigheden.

Alarmopvolging

Wanneer uw alarmsysteem afgaat, komt er een melding binnen bij onze alarmcentrale. De alarmopvolging neemt de dichtstbijzijnde beveiliger voor zijn rekening. Hierdoor hoeft u niet langer zelf polshoogte te nemen bij een alarmmelding. Wel zo veilig en het scheelt u een hoop ongemak.

Wilt u meer weten over beveiliging  in het onderwijs door SERIS? Heeft u vragen of wilt u een advies? Onze medewerkers helpen u graag, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.