Winkel beveiliging

Winkel beveiliging

Warenhuizen en winkels zijn de plek bij uitstek voor agressie, diefstal en criminaliteit. In een drukbezochte winkel heeft een dief zo zijn slag geslagen. Zakkenrollers doen hun ronde en veeleisende klanten kunnen flink wat opschudding veroorzaken. Het probleem komt echter lang niet altijd van buitenaf. Ook sweethearting komt regelmatig voor: medewerkers plegen fraude door vrienden of familie weinig tot niks te laten betalen voor producten uit uw winkel. SERIS biedt flexibele winkel beveiliging oplossingen om de orde en veiligheid van uw winkel of winkelcentrum te waarborgen. Uw winkel moet immers een plek zijn waar klanten en personeelsleden zich op hun gemak voelen.

Criminaliteit is een groot probleem in de retail. Steeds vaker hebben winkeliers, warenhuizen en winkelcentra te maken met winkeldiefstal, geweld en zakkenrollen. Hierdoor lopen retailers niet alleen enorme derving op, ook het veiligheidsgevoel onder het winkelpersoneel en het winkelend publiek neemt af, met alle gevolgen van dien. Om de veiligheid te vergroten, is goede retail security essentieel. SERIS zorgt voor de ultieme retail beveiliging.

Winkelsurveillance, een veilig gevoel

De surveillanten van SERIS zijn altijd zichtbaar aanwezig in uw winkel en dat werkt preventief. Als potentiële dieven de ogen van een surveillant in hun rug voelen priemen, denken ze wel twee keer na voordat ze zonder af te rekenen het pand verlaten. Bovendien heeft uw personeel het gevoel er niet alleen voor te staan. Als u gebruik maakt van retail security kunt u niet alleen rekenen op scherpe winkel beveiliging, maar ook op fantastisch gastheerschap. Onze surveillanten stellen zich namelijk buitengewoon dienstbaar op naar het winkelend publiek. De retail beveiligers zijn vriendelijk en behulpzaam, waardoor uw klanten zich snel op hun gemak voelen. Ook zijn onze winkelbeveiligers alert op ongewenste activiteiten en grijpen ze direct in als zich problemen voordoen. Waar nodig samen met de wijkagent en betrokken ondernemers.

Winkel beveiliging: interne en externe risico’s

De beveiliging van uw winkelpand is bij SERIS in goede handen. Onze beveiligers kennen de veiligheidsrisico’s als geen ander en zorgen dat de winkelbeveiliging daar naadloos op aansluit. Zo kijken we niet alleen naar de gevaren van buitenaf, maar ook naar interne risico’s als interne diefstal, interne fraude en sweethearting. Door dit tweesporenbeleid bent u verzekerd van een optimale retail beveiliging.

Retail security op maat

De zichtbare aanwezigheid van winkelsurveillance is slechts één manier om uw winkel te beveiligen, maar niet per definitie de beste, want iedere situatie is uniek. Daarom bekijkt SERIS welke retail security oplossing het beste past bij uw onderneming. Heeft u een kleine winkel? Dan kan een camerasysteem voldoende zijn om winkelcriminelen af te schrikken. Twijfelt u aan de betrouwbaarheid van uw eigen personeel? Een mystery guest kan uitkomst bieden. In grote winkelcentra moet u uiteraard meer maatregelen treffen. Vaak is een combinatie van meerdere beveiligingsmethodes dan de beste keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld preventief beveiligen met bewakingscamera’s en winkelsurveillance en zorgen wij voor beveiliging van uw winkelpand en een goede inbraakbeveiliging van uw winkel.

Een winkelbeveiliger in cognito

Wanneer u als eigenaar van uw winkel vaak klachten krijgt over onvriendelijk personeel, of u twijfelt aan de betrouwbaarheid van uw personeel, kunt u een mystery guest of een mystery shopper inhuren. Een van onze winkelbeveiligers doet zich dan voor als klant en komt bij u winkelen om zo verschillende aspecten in uw organisatie te beoordelen. U kunt ervoor kiezen om een mystery shopper of mystery guest van SERIS in te huren zodat de dienstverlening objectief beoordeeld kan worden. 

Van tevoren overlegt onze winkelsurveillant zijn aanpak natuurlijk uitgebreid met u. Vervolgens testen wij op verschillende gebieden, onder andere op service, klantvriendelijkheid, kwaliteit en efficiëntie. Naderhand overhandigen we u een uitgebreid rapport waar alle resultaten in beschreven staan en geven we u handige feedback. Door het inhuren van een mystery shopper krijgt u een goed beeld van de dagelijkse praktijk en weet u precies hoe uw klanten door uw personeel behandeld worden. Zo weet u of uw klant met een positief gevoel de winkel verlaat en kunt u actie ondernemen wanneer dat niet het geval is.

Onze oplossingen voor retail security

Om criminaliteit en geweld in de retail te voorkomen, biedt SERIS beveiligingsoplossingen voor retail security van de bovenste plank. Vaak is dit een combinatie van mensen en techniek, en altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Door middel van een mystery guest brengen we de zwakke plekken in uw beveiliging in kaart en krijgen we inzicht in het gedrag van uw winkelpersoneel. Voor winkel beveiliging biedt SERIS de volgende oplossingen:

Camerabewaking

SERIS beschikt over een draadloos camerasysteem. Hiermee kunnen we discreet elke vierkante meter van uw winkelpand of winkelcentrum registreren. De medewerkers in onze meldkamer houden de camerabeelden nauwlettend in de gaten en ondernemen direct actie bij onregelmatigheden. Een camerabewaking werkt erg goed als inbraakbeveiliging voor een winkel, of als winkeldiefstal beveiliging.

Winkel beveiliging- en surveillance

Onze winkelsurveillanten signaleren onregelmatigheden in winkels en winkelcentra. Zo zijn ze alert op winkeldiefstal, verstoringen van de orde en zakkenrollen. De surveillanten zijn getraind en weten hoe te handelen bij ongewenst gedrag. 

Services

Door een gastheer of andere servicemedewerker in te zetten, vergroot u het veiligheidsgevoel van uw klanten en medewerkers. Bovendien heeft winkelsurveillance een ontmoedigend effect op criminelen en relschoppers. Dit zorgt voor een goede beveiliging voor bijvoorbeeld winkeldiefstal Vindt er onverhoopt een calamiteit plaats? Dan wordt er snel en adequaat gehandeld.

SERIS leidt op tot winkelbeveiliger

Wij van SERIS nemen uw veiligheid en de beveiliging van uw winkel erg serieus. Wij werken daarom alleen met de beste retail beveiligers. Om ervoor te zorgen dat onze winkelsurveillant echt aan alle eisen voldoet, leiden wij onze mensen zelf op via onze SERIS Academy. Zo zorgen wij voor de beste beveiliging van uw winkelpand.

Kiest u voor een veilige winkel?

Klanten moeten ongestoord hun inkopen kunnen doen. Medewerkers willen zich veilig voelen. Wilt u rust en orde in uw winkel of warenhuis? Neem dan snel contact op met SERIS. Wij gaan op zoek naar een retail security oplossing die past bij uw situatie en zorgen voor de ultieme beveiliging van uw detailhandel. Maak uw winkel een veilige winkel.